My cart (0)

Call
+46 7236699930
Contact
info@malinschauermann.com
Store info

Mon-Fri, 9am-5pm

Directions

Nygård 1

155 93 Nykvarn , Sweden

Nygård 1

155 93 Nykvarn , Sweden

Mon-Fri, 9am-5pm

Malin Schauermann – skodesigner

My Story

 

Varmt välkommen till The Crude Boot Company! Jag som står bakom märket heter Malin Schauermann. Min historia i textilbranschen och som skodesigner tar sin början i slutet av 80-talet. Då tillverkade jag barnkläder som bland annat ingick i H&M:s och JC:s sortiment.  

 

Startskottet på en modebana som med tiden skulle komma att innefatta kläder, accessoarer, inredning och självklart, skor. Min kärlek till det italienska modehantverket var redan stark sedan tidigare, men utvecklades ytterligare när jag hade förmånen att i mina egna butiker sälja italienska skomärken som var helt unika på den svenska marknaden.

 

En kärleksaffär som mynnade ut i grundandet av The Crude Boot Company år 2013. Min premiärkollektion som skodesigner bestod av tre bootsmodeller och lika många sandaler. Det var då. Idag har vi 7 stående modeller i vår tidlösa “Classic Line” och ytterligare ett 15-tal som ingår i vår ständigt skiftande “Fashion Line”. Fortfarande med samma ledord som skodesigner – hög kvalité och ett hantverk från grunden.

 

Jag betraktar Italien som mitt andra hemland. Maten, kulturen, modet, människorna – ungefär 4-5 gånger per år beger jag mig söderut för att hämta inspiration till nästa kapitel i Crude Boots historia. Fantastiska resor där jag som skodesigner får möjlighet att frossa i modeller och högklassiga material.


    // Malin Schauermann – Grundare & skodesigner, The Crude Boot Company