My cart (0)

Call
+46 7236699930
Contact
info@malinschauermann.com
Store info

Mon-Fri, 9am-5pm

Directions

Nygård 1

155 93 Nykvarn , Sweden

Nygård 1

155 93 Nykvarn , Sweden

Mon-Fri, 9am-5pm

Svensk design & italienskt hantverk – vi gör kvalitetsskor för dam


Our Story


När jag grundade Crude Boot Company år 2013 hade jag visionen klar. Att skapa kvalitetsskor för dam som andas det svenska modeundrets öga för tidlös design. Kombinerat med det erkänt världsledande italienska klädhantverket.

Crude Boots kvalitetsskor för dam designas i Sverige, med bas i Stockholm, och tillverkas sedan i Italien. Vi sökte efter en tillverkare som kunde leva upp till vårt namn, som visste innebörden av “crudo” – råmaterial. Vi fann vad vi letade efter i familjen Lorenzetti, som delar vår kärlek för material och kvalité.

Crude Boot är i gott sällskap. I 60 år har familjeföretagets klassiska skofabrik för hand tillverkat skor för Italiens ledande modehus. Våra kvalitetsskor och kängor för dam är gjorda av 100 % italienskt material och i naturligt skinn. Köper du någon av våra kvalitetsskor har du samtidigt samvetet i behåll – vi är måna om att våra kollektioner följer kraven för sustainable fashion, hållbart mode och goda arbetsförhållande.

    // Malin Schauermann, designer och grundare av Crude Boot Company

 

  • Crude Boot Company är ett passionerat familjeföretag som gör kvalitétsskor för den medvetna modeälskaren.

  • Elegant svensk design – Crude Boots kvalitetsskor för dam präglas av Malin Schauermanns unika designspråk.

  • Genuint italienskt hantverk – samtliga av Crude Boots kvalitetsskor tillverkas för hand i Italien av branschens erfarnaste skohanterkare.

  • Sustainable fashion – 100 % återvinningsbart gummi och kalvskinn som formar sig runt bärarens fot.

 

Orgnumber: 

559100-5979